AEF onderzoekt gevoel van veiligheid jongeren

Samen met de Hogeschool Leiden voert adviesbureau AEF in opdracht van het ministerie van VWS onderzoek uit naar veiligheidsbeleving onder jongeren in jeugdzorg met verblijf. Dit onderzoek moet inzicht bieden in het gevoel van veiligheid onder jongeren. Het doel van het onderzoek is om te leren en de veiligheid van jongeren verder te verbeteren. Help je mee de vragenlijst te verspreiden?
Deel de vragenlijst in je netwerk

AEF vraagt om de vragenlijst te verspreiden in je netwerk en/of te faciliteren dat jongeren de vragenlijst in kunnen vullen. De vragenlijst staat in principe open tot 1 april. AEF zoekt naar kinderen en jongeren (0-23) jaar die verblijven – of tot een halfjaar geleden verbleven – in een jeugdzorginstelling, gezinshuis, pleeggezin of als alleenstaande minderjarige vluchteling in een opvang.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10-15 minuten. Jongeren beslissen zelf of ze meedoen aan het onderzoek. Deelname aan het onderzoek is anoniem en gegevens worden veilig opgeslagen. Van jongeren onder de 16 jaar is er toestemming nodig van de ouder/gezaghebbende om mee te doen aan het onderzoek.

AEF kan helpen

Indien een instelling minstens 40 respondenten aanlevert (in verband met anonimiteit), kan AEF geanonimiseerde resultaten over de locatie terugkoppelen. Indien het niet mogelijk is voor de jongeren om de vragenlijst zelf in te vullen (omdat zij geen toegang hebben tot hun telefoon of onvoldoende leesvaardig zijn) AEF eventueel op locatie langskomen, in het bijzonder voor grotere groepen jongeren. Je kunt daarvoor contact opnemen met een van de onderzoekers. 

Daarnaast is een flyer gemaakt om de vragenlijst onder jongeren te verspreiden.

Mocht je hier nog vragen over hebben, AEF is te bereiken via onderstaande contactgegevens:
l.bieleman@aef.nl en j.vanderploeg@aef.nl .

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Maak hier gebruik van!

Handreiking gebruik GVA

Wanneer en hoe willen we de GVA inzetten in Brabant en Zeeland? Dat was de startvraag voor de Handreiking GVA. Het document geeft organisaties en professionals handvatten om deze vragen te beantwoorden, met oog voor de meerwaarde van het inzetten van GVA én de haalbaarheid voor de
hulpverleners en de betrokken gezinnen in de praktijk.

Lees meer »
Successen

‘A million reasons to stay’

Een miljoen redenen om te blijven, die had Naomi (21) jarenlang niet. Ze wist uit een heel diepe, donkere put te klimmen door hard aan zichzelf te werken, onder begeleiding van een paar hulpverleners met wie het klikte en die haar als een ‘normaal persoon’ bleven zien. “Zij werden niet boos als ik een terugval kreeg en mezelf pijn deed. Zij hielpen me.”

Lees meer »