AEF onderzoekt gevoel van veiligheid jongeren

Samen met de Hogeschool Leiden voert adviesbureau AEF in opdracht van het ministerie van VWS onderzoek uit naar veiligheidsbeleving onder jongeren in jeugdzorg met verblijf. Dit onderzoek moet inzicht bieden in het gevoel van veiligheid onder jongeren. Het doel van het onderzoek is om te leren en de veiligheid van jongeren verder te verbeteren. Help je mee de vragenlijst te verspreiden?
Deel de vragenlijst in je netwerk

AEF vraagt om de vragenlijst te verspreiden in je netwerk en/of te faciliteren dat jongeren de vragenlijst in kunnen vullen. De vragenlijst staat in principe open tot 1 april. AEF zoekt naar kinderen en jongeren (0-23) jaar die verblijven – of tot een halfjaar geleden verbleven – in een jeugdzorginstelling, gezinshuis, pleeggezin of als alleenstaande minderjarige vluchteling in een opvang.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10-15 minuten. Jongeren beslissen zelf of ze meedoen aan het onderzoek. Deelname aan het onderzoek is anoniem en gegevens worden veilig opgeslagen. Van jongeren onder de 16 jaar is er toestemming nodig van de ouder/gezaghebbende om mee te doen aan het onderzoek.

AEF kan helpen

Indien een instelling minstens 40 respondenten aanlevert (in verband met anonimiteit), kan AEF geanonimiseerde resultaten over de locatie terugkoppelen. Indien het niet mogelijk is voor de jongeren om de vragenlijst zelf in te vullen (omdat zij geen toegang hebben tot hun telefoon of onvoldoende leesvaardig zijn) AEF eventueel op locatie langskomen, in het bijzonder voor grotere groepen jongeren. Je kunt daarvoor contact opnemen met een van de onderzoekers. 

Daarnaast is een flyer gemaakt om de vragenlijst onder jongeren te verspreiden.

Mocht je hier nog vragen over hebben, AEF is te bereiken via onderstaande contactgegevens:
l.bieleman@aef.nl en j.vanderploeg@aef.nl .

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Successen

“Omdat wij kalm blijven als het fout lijkt te gaan, gaat het goed”

VIER ‘GEVAARLIJKE’ MEIDEN DIE NERGENS TERECHT KUNNEN, WONEN GEWOON SAMEN IN EEN WOONHUIS:

Met 24-uurs begeleiding; onder regie en verantwoordelijkheid van Centrum2020; vanuit een visie op relationele veiligheid en nabijheid; tot stand gekomen dankzij de procesondersteuner van BEN die ook operationeel manager is bij Centrum2020 en met morele en financiële steun van BEN.

Lees meer »