MENU
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-symposium Het Vergeten Kind: ‘Laat mij niet vallen als ik 18 ben’

30 januari, 2023 van 13:30 - 17:00

[Geplaatst namens Het Vergeten Kind]

Voor veel jongeren is het feest als ze 18 worden. Maar wat als je uit huis bent geplaatst en 18 worden betekent dat je je woonplek kwijtraakt, je hulp wegvalt, en je opeens helemaal voor jezelf moet zorgen?

Tijdens de Week van Het Vergeten Kind vragen we aandacht voor jongeren die in de residentiële jeugdzorg verblijven en losgelaten worden op het moment dat ze daar nog niet klaar voor zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we deze jongeren niet laten vallen. Op maandag 30 januari 2023 trappen we de Week van Het Vergeten Kind af met een mini-symposium waar we u graag bij hebben. Host van dit symposium is onze ambassadeur Jamai Loman.

Inhoud

  • Ervaringsverhalen van jongeren (18 – 23 jaar)
  • Het delen van best practices; enkele gemeenten en instanties delen wat werkt rondom bestaanszekerheid, jeugdzorg zo lang als nodig en toekomstgericht werken.
  • Uitwisselen hoe we het voor alle jongeren beter kunnen doen en wat daarvoor nodig is (deels plenair, deels tijdens afsluitende borrel).
  • Een muzikale bijdrage van Moraya.

 

Voor iedereen die verantwoordelijk is voor beleid rondom de overgang van jongeren in de jeugdzorg richting volwassenheid.
We voeren het gesprek vanuit verschillende perspectieven: gemeenten/zorgregio’s, zorgaanbieders, G.I.’s, landelijke overheid en brancheverenigingen.

Aanmelden
Via de website van Het Vergeten Kind.

Gegevens

Datum:
30 januari, 2023
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.hetvergetenkind.nl/18endan/mini-symposium

Organisator

Het Vergeten Kind
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Westerunie, Amsterdam