MENU
Laden Evenementen

Mini-symposium Het Vergeten Kind: ‘Laat mij niet vallen als ik 18 ben’

[Geplaatst namens Het Vergeten Kind]

Voor veel jongeren is het feest als ze 18 worden. Maar wat als je uit huis bent geplaatst en 18 worden betekent dat je je woonplek kwijtraakt, je hulp wegvalt, en je opeens helemaal voor jezelf moet zorgen?

Tijdens de Week van Het Vergeten Kind vragen we aandacht voor jongeren die in de residentiële jeugdzorg verblijven en losgelaten worden op het moment dat ze daar nog niet klaar voor zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we deze jongeren niet laten vallen. Op maandag 30 januari 2023 trappen we de Week van Het Vergeten Kind af met een mini-symposium waar we u graag bij hebben. Host van dit symposium is onze ambassadeur Jamai Loman.

Inhoud

  • Ervaringsverhalen van jongeren (18 – 23 jaar)
  • Het delen van best practices; enkele gemeenten en instanties delen wat werkt rondom bestaanszekerheid, jeugdzorg zo lang als nodig en toekomstgericht werken.
  • Uitwisselen hoe we het voor alle jongeren beter kunnen doen en wat daarvoor nodig is (deels plenair, deels tijdens afsluitende borrel).
  • Een muzikale bijdrage van Moraya.

 

Voor iedereen die verantwoordelijk is voor beleid rondom de overgang van jongeren in de jeugdzorg richting volwassenheid.
We voeren het gesprek vanuit verschillende perspectieven: gemeenten/zorgregio’s, zorgaanbieders, G.I.’s, landelijke overheid en brancheverenigingen.

Aanmelden
Via de website van Het Vergeten Kind.

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Maak hier gebruik van!

Laatste plekken scholing GVA

Schrijf je in! In mei kunnen twee nieuwe groepen starten met de scholing Gedeelde Verklarende Analyse (GVA). De scholing neemt twee volle dagen in beslag, is geaccrediteerd en wordt verzorgd door Liesbeth van Hoof en Ulrike Haers.

Lees meer »
Successen

‘A million reasons to stay’

Een miljoen redenen om te blijven, die had Naomi (21) jarenlang niet. Ze wist uit een heel diepe, donkere put te klimmen door hard aan zichzelf te werken, onder begeleiding van een paar hulpverleners met wie het klikte en die haar als een ‘normaal persoon’ bleven zien. “Zij werden niet boos als ik een terugval kreeg en mezelf pijn deed. Zij hielpen me.”

Lees meer »