Laden Evenementen

Mini-symposium Verklarende Analyse (door CJG Noord Veluwe)

Van A naar Beter

Door samen te reflecteren op ervaren bevorderende en belemmerende factoren bij het werken met de Verklarende Analyse

Sjoek de Vries heeft in het kader van haar masterstudie Social Work & Innovation praktijkonderzoek gedaan naar ‘ervaren bevorderende en belemmerende factoren bij het werken met de Verklarende Analyse in het CJG Noord Veluwe’. Daarmee wil zij bijdragen aan, zoals de titel van haar scriptie al verraadt; In één keer goed. De resultaten delen we graag. We denken namelijk dat zij belangrijke dingen te vertellen heeft waar we van kunnen leren. Doe je mee met het zetten van een volgende stap?

  • Deelnemen kan fysiek in Harderwijk of online via een livestream
  • Kosteloos
  • SKJ Accreditatie wordt aangevraagd
  • Bij fysiek deelname inclusief lunch

Voor wie?

Voor professionals die werken met jeugdigen en hun ouders bij het CJG, de jeugdhulp, het primair en voortgezet onderwijs, kinderopvang en de jeugdgezondheidszorg.
Beleidsmedewerkers van gemeenten, zorgaanbieders en onderwijsinstellingen.

Programma

Het programma bestaat uit een afwisseling van delen, inspireren en reflecteren. Sjoek de Vries bijt het spits af door de resultaten van haar onderzoek te delen. Peter Dijkshoorn en Marjan
de Lange zullen daarna reflecteren op de inbreng van Sjoek en daarbij kennis uit onderzoek inbrengen. Vervolgens komen mensen uit de praktijk (Marianne Ameshoff, Corinne Elgersma
en Willeke Janse van het CJG Noord Veluwe) aan het woord. Tussen deze onderdelen door sta je met behulp van reflectievragen stil bij je eigen handelen en wat daarin bevorderend en
belemmerend is. Na afloop van dit symposium weet je daarom wat jouw volgende stap(je) is in het werken met ouders/jeugdigen aan een verklarende analyse.

Met medewerking van:

  • Sjoek de Vries: Projectleider/initiatiefnemer ZeBra – Het Zeeuws Brabants netwerk voor Jongeren- en Ouder Perspectief (JOP), Lid kernteam en netwerkteam BEN – Bovenregionaal Expertise Netwerk (BEN) Zeeland/ Brabant, Adviseur inzet ervaringsdeskundigheid – SAM
  • Hilde Tempel: Klinisch psycholoog, directeur/bestuurder Stichting Jeugd Noord Veluwe
  • Peter Dijkshoorn: Kinder-en jeugdpsychiater n.p., Landelijk ambassadeur lerend jeugdstelsel voor OZJ/VNG/VWS
  • Marjan de Lange: zelfstandig adviseur jeugdhulp, projectleider Ketenbreed leren
  • Marianne Ameshoff: Orthopedagoog-Generalist CJG Noord Veluwe
  • Corinne Elgersma en: Jeugd- en gezinswerker CJG Noord Veluwe
  • Willeke Janse: Jeugd- en en gezinswerker CJG Noord Veluwe

Locatie

Kerkelijk Centrum De Regenboog
Biezenplein 1
3845 KA Harderwijk

Er is volop gratis parkeergelegenheid op Parkeerplaats Crescentpark/Biezenplein.

Je kunt het mini-symposium ook volgen via een livestream. De link ontvang je een paar dagen van te voren.

Aanmelden

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar k.waijboer@cjgnoordveluwe.nl met daarin je naam, de organisatie die je vertegenwoordigt en je functie. Geef daarbij aan of je live meedoet of via de livestream. Je kunt je opgeven tot 23 maart 2023.

 

 

 

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Ter info

Innoveren klinkt vernieuwend, implementeren IS vernieuwend

‘Als je onderzoekt hoe je bewezen effectieve interventies echt goed kunt uitvoeren en dat in de praktijk ondersteunt, is dát een enorme innovatie. Want dat doen we nooit’. SAR-raadsleden Leonieke Boendermaker en Eva Mulder gaan in gesprek met journalist Malou van Hintum over de vraag hoe hulpverleners wetenschappelijke inzichten succesvol kunnen toepassen in de praktijk.

Lees meer »
Maak hier gebruik van!

Meld je aan voor scholing GVA

In 2025 starten weer nieuwe groepen met de scholing voor de Gedeelde Verklarende Analyse. Hiervoor hebben we eerst de gedragswetenschappers uitgenodigd die op de wachtlijst stonden. Voor een aantal groepen die starten in februari, maart en april kun je je nog aanmelden.

Lees meer »
Lessen

Wat kunnen we leren van JA-zegger Centrum2020?

Sinds de oprichting van de Bovenregionale Expertisenetwerken Jeugd weten we dat kwetsbare jeugdigen en gezinnen tussen wal en schip vallen, doordat ze in geen enkel hokje passen. Gelukkig kan BEN Brabant Zeeland bouwen op een paar kleine zorgaanbieders die bijna altijd ja zeggen, ook tegen jongeren die zichzelf iets aandoen, zeer agressief kunnen worden of een misdrijf hebben gepleegd. Bij Centrum2020 draait alles om nabijheid, dat helpt.

Lees meer »