BEN Financiert

BEN ontvangt de komende jaren structurele middelen van het rijk om de 3 functies uit te oefenen. Een einddatum hiervoor is (nog) niet vastgesteld.

Lees hoe de uitkering van de Rijksoverheid in elkaar zit op wetten.overheid.nl.

 

BEN besteedt dit geld aan:

  • Verbeterinitiatieven
    BEN ondersteunt initiatieven van jeugdzorgaanbieders om bovenregionale oplossingen te creëren voor de kinderen die nu nog tussen wal en schip vallen.
    Bekijk welke initiatieven BEN ondersteunt en waarom 
  • Inzet van experts
    BEN financiert de inzet van de experts in het kernteam Casuïstiek en een groep procesversnellers. Daarbuiten financiert BEN de inzet van expertise wanneer dat goed en nodig is.
  • Doorbraken aanjagen
    BEN staat financieel en juridisch garant wanneer hulp nú nodig is, zodat kinderen en professionals niet hoeven wachten tot alle betrokken partijen tot werkbare afspraken zijn gekomen. Tegelijkertijd creëert BEN de rust en ruimte voor de betrokken partijen om werkbare afspraken te maken, ook voor de langere termijn.
  • Leren en ontwikkelen
    BEN heeft een leercyclus ingericht, zodat we van elke casus en van de patronen achter meerdere casussen kunnen leren. BEN wil de inzichten en kennis die ze opdoet terugbrengen naar de werkvloer. Daarnaast krijgt BEN specifieker inzicht in de lacunes in het Jeugdzorglandschap. BEN adresseert deze bij de verantwoordelijke bestuurders van jeugdhulpregio’s en aanbieders om een oplossing aan te jagen.

 

Handreiking gebruik GVA

Wanneer en hoe willen we de GVA inzetten in Brabant en Zeeland? Dat was de startvraag voor de Handreiking GVA. Het document geeft organisaties en professionals handvatten om deze vragen te beantwoorden, met oog voor de meerwaarde van het inzetten van GVA én de haalbaarheid voor de
hulpverleners en de betrokken gezinnen in de praktijk.

Lees verder »

‘A million reasons to stay’

Een miljoen redenen om te blijven, die had Naomi (21) jarenlang niet. Ze wist uit een heel diepe, donkere put te klimmen door hard aan zichzelf te werken, onder begeleiding van een paar hulpverleners met wie het klikte en die haar als een ‘normaal persoon’ bleven zien. “Zij werden niet boos als ik een terugval kreeg en mezelf pijn deed. Zij hielpen me.”

Lees verder »