Bezoekje van het leger brengt toekomstdroom dichterbij

‘Tara’ krijgt al meer dan een jaar hulp waar ze eigenlijk niet beter van wordt. Ze is niet gemotiveerd en wordt steeds somberder. Daar komt verandering in dankzij een bezoekje van het leger. Het wijkteam heeft geregeld dat iemand met Tara komt praten over haar toekomstdroom.

Aanleiding

‘Tara’ wil later graag bij het leger en snapt niet waarom iedereen in haar omgeving zegt dat dit niet kan. Ze kan niet goed omgaan met autoriteit en kan enorm overstuur en agressief worden als situaties te spannend voor haar worden. Of als ze niet goed meer kan overzien wat er gebeurt.

Les

Het verhaal vertelt niet of Tara en haar moeder een nieuwe contactpersoon krijgen bij het wijkteam of dat hun casusregisseur tot een nieuw inzicht is gekomen. Feit is dat er vanuit het wijkteam nu wél geluisterd wordt naar wat Tara van begin af aan al roept. Het wijkteam vindt iemand van het leger bereid samen met Tara te onderzoeken wat ze graag wil en wat de mogelijkheden zijn. Niet alles wat Tara wil, kan. Maar nu de focus komt te liggen op wat er misschien wél kan en wat daarvoor nodig is, vindt Tara de motivatie aan haar problemen te werken. Sowieso waarderen zij en haar moeder het enorm dat iemand Tara gezien en gehoord heeft.

Tip

Zonder perspectief begin je niks. Neem wensen en dromen van de jongere serieus en luister zonder oordeel. Verken samen wat misschien wél kan.

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Maak hier gebruik van!

Handreiking gebruik GVA

Wanneer en hoe willen we de GVA inzetten in Brabant en Zeeland? Dat was de startvraag voor de Handreiking GVA. Het document geeft organisaties en professionals handvatten om deze vragen te beantwoorden, met oog voor de meerwaarde van het inzetten van GVA én de haalbaarheid voor de
hulpverleners en de betrokken gezinnen in de praktijk.

Lees meer »
Successen

‘A million reasons to stay’

Een miljoen redenen om te blijven, die had Naomi (21) jarenlang niet. Ze wist uit een heel diepe, donkere put te klimmen door hard aan zichzelf te werken, onder begeleiding van een paar hulpverleners met wie het klikte en die haar als een ‘normaal persoon’ bleven zien. “Zij werden niet boos als ik een terugval kreeg en mezelf pijn deed. Zij hielpen me.”

Lees meer »