MENU

Campagne: iedereen kan een offline influencer zijn

Eén op de vier kinderen en jongeren in Nederland maakt meer dan twee ingrijpende jeugdervaringen mee. Zij groeien bijvoorbeeld op in armoede, worden thuis emotioneel verwaarloosd of gepest op school. De ongezonde stress die dit veroorzaakt kan een negatief effect hebben op hun mentale en fysieke gezondheid. Iedereen kan voor deze kinderen een offline influencer zijn en een positief verschil maken. De campagne van De gezonde Generatie vraagt daar aandacht voor én laat zien hoe je dat doet.

Nienke over haar dwarsfluitdocent, van wie ze veel meer kreeg dan een half uurtje muziekles in de week. Bekijk haar verhaal van ongeveer 1 minuut.

De kracht van aandacht

Er is ook goed nieuws: positieve jeugdervaringen kunnen ongezonde stress verminderen en gezondheid bevorderen. Mensen uit de directe omgeving kunnen deze positieve ervaringen bieden. Dat hoeft niet altijd door te praten, maar kan ook door leuke dingen te doen samen, een kop thee drinken of praktische hulp. De optelsom van al die momenten van oprechte aandacht maakt het verschil. Dat is de kracht van aandacht!

Shane had een docent die hem vroeg gastlessen te gaan geven, zodat hij later naar huis kon gaan. Bekijk zijn verhaal van ongeveer 1 minuut.

Iedereen kan het zijn

Offline influencers zijn de mensen in de omgeving van kinderen en jongeren die deze positieve ervaringen bieden. Dat kan de buurvrouw zijn, de judocoach, de leerkracht of iemand uit de familie. Jij dus ook! Het mooie is dat we met elkaar ervoor kunnen zorgen dat kinderen en jongeren zich gezien en gehoord voelen. Ben jij een buurvrouw, oom, vriend, sportcoach of leerkracht? Ook jij kunt dus een offline influencer zijn.

Campagne

De campagne ‘Offline influencer’ ging 18 december van start en is mede mogelijk gemaakt door negen vermogens- en kinderfondsen; Adessium Foundation, Augeo Foundation, Kinderpostzegels, Noaber Foundation, Stichting FEMI, Janivo Stichting, Stichting Pieter Bastiaan, Maagdenhuis, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden.

Bekijk de campagne en inspireer er je netwerk mee!

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Lessen

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden: ‘Als het écht niet meer anders kan’

Op 2 oktober kreeg de zeventienjarige Milou euthanasie. In de vele jaren die daaraan vooraf gingen, kreeg ze op allerlei plekken en van allerlei mensen hulp die haar niet beter maakte. Dat ze na jaren van ‘alles aanpakken om beter te worden’ helemaal óp was en dit leven niet meer wilde, was voor verreweg de meeste hulpverleners onbespreekbaar. Moeder Mireille Verhoof begrijpt heel goed dat hun drijfveer ligt in behandeling en herstel. “Maar ik zie het wel als mijn missie om erkenning te krijgen voor een stervenswens bij ondraaglijk psychisch lijden. Zodat jonge mensen als Milou gezien en gehoord worden. En dat het hen, als het écht niet meer anders kan, gegund wordt op een waardige, humane en liefdevolle manier afscheid te nemen van hun naasten en het leven.”
BEN ondersteunt deze missie.

Lees meer »
Dit werkt!

Elkaar terugvinden op De Therapeutische Buitenplaats

Waar autisme het leven overschaduwt, kunnen gezinnen volledig ontwricht raken. Kinderen voelen zich onveilig door de stress die er thuis is en durven niet meer op hun ouders te vertrouwen. Ouders raken uitgeput en weten niet meer hoe ze op elkaar kunnen bouwen om het tij te keren. Op De Therapeutische Buitenplaats kunnen ze elkaar weer terugvinden. Zes ouderparen zijn inmiddels gestart.

Lees meer »