MENU

Eetstoornissennetwerk.nl

Kinderen en jongeren met een eetstoornis verdienen de juiste zorg, begrip en effectieve behandelingen. Hoe sneller de juiste hulp geboden kan worden, hoe beter. K-EET is het netwerk van zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en ouders dat zich hiervoor inzet. Op de website eetstoornissennetwerk.nl vind je informatie, tools en handvatten om jongeren en hun naasten verder te helpen als je een eetprobleem vermoedt.

Op de website eetstoornissennetwerk.nl vind je:

 • First eet kit. Deze site biedt betrouwbare informatie, hulp en ondersteuning tijdens het moeilijke en emotionele proces van herkennen, erkennen, vaststellen en behandelen van een (beginnende) eetstoornis. Voor jongeren en naasten en voor professionals.
  • Wat is een eetstoonis?
  • Signalen herkennen
  • Iemand steunen
  • Hulp zoeken
 • Interactieve zorgkaart. De plek waar het actuele behandelaanbod te vinden is en waar zorgverleners elkaar eenvoudig kunnen vinden om sneller de juiste zorg te bieden.
 • K-EETi – advieslijn voor professionals. Bij K-EETi kun je als zorg- of jeugdhulp-professional een casus bespreken met een expert. K-EETi denkt mee en geeft praktisch en inhoudelijk advies. K-EETi is elke werkdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00 uur via 085-760 3375. Bellers worden direct doorgeschakeld naar de dienstdoende expert.

En bekijk de Leidraad (gedwongen) sondevoeding, over het voorkomen en toepassen van gedwongen sondevoeding en de communicatie en bejegening van alle betrokkenen.

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Lessen

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden: ‘Als het écht niet meer anders kan’

Op 2 oktober kreeg de zeventienjarige Milou euthanasie. In de vele jaren die daaraan vooraf gingen, kreeg ze op allerlei plekken en van allerlei mensen hulp die haar niet beter maakte. Dat ze na jaren van ‘alles aanpakken om beter te worden’ helemaal óp was en dit leven niet meer wilde, was voor verreweg de meeste hulpverleners onbespreekbaar. Moeder Mireille Verhoof begrijpt heel goed dat hun drijfveer ligt in behandeling en herstel. “Maar ik zie het wel als mijn missie om erkenning te krijgen voor een stervenswens bij ondraaglijk psychisch lijden. Zodat jonge mensen als Milou gezien en gehoord worden. En dat het hen, als het écht niet meer anders kan, gegund wordt op een waardige, humane en liefdevolle manier afscheid te nemen van hun naasten en het leven.”
BEN ondersteunt deze missie.

Lees meer »
Dit werkt!

Elkaar terugvinden op De Therapeutische Buitenplaats

Waar autisme het leven overschaduwt, kunnen gezinnen volledig ontwricht raken. Kinderen voelen zich onveilig door de stress die er thuis is en durven niet meer op hun ouders te vertrouwen. Ouders raken uitgeput en weten niet meer hoe ze op elkaar kunnen bouwen om het tij te keren. Op De Therapeutische Buitenplaats kunnen ze elkaar weer terugvinden. Zes ouderparen zijn inmiddels gestart.

Lees meer »