Plaatsonafhankelijke zorg (POH) door Koraal 

Initiatieven om het jeugdzorglandschap te verbeteren

BEN ondersteunt initiatieven van jeugdzorgaanbieders om het jeugdzorglandschap te verbeteren. Dankzij financiering door BEN kunnen de betrokken aanbieders de haalbaarheid van een veelbelovend idee in kaart brengen, het in de praktijk brengen en er de eerste lessen uit leren. ‘Plaatsonafhankelijke zorg’ door Koraal kreeg subsidie in 2021.
Terug naar overzicht alle verbeterinitiatieven 


Hybride consultatieve, ambulante en klinische hoog-specialistische zorgvormen of plaatsonafhankelijke zorg (POH) door Koraal

Businesscase voor hybride jeugdhulp voor de doelgroep op het snijvlak van (ortho)psychiatrie, LVB en/of adaptieve problemen, gericht op stabilisatie binnen het gezin en het onderwijs.

 

Draagt bij aan het oplossen van de lacunes op het gebied van:

  • Multidisciplinaire samenwerking en combinaties van zorg en;
  • Gespecialiseerde ambulante hulp.

 

Maakt een verschil voor de meest kwetsbare kinderen en hun ouders:

  • Voorkomt uithuisplaatsing en stopt het doorschuiven van jeugdigen (experts komen behandelen op de plek waar de jeugdige is: thuis of bij een collega-zorgaanbieder).
  • Helpt langdurig doordat de behandeling niet alleen gericht is op het kind, maar op de omgeving, inclusief gezin en school. Eerste drie maanden: zo snel mogelijk stabiliseren, observeren en diagnosticeren. Daarna de oplossing verduurzamen: samen met regionale jeugdhulpprofessionals en het onderwijs, op basis van wat goed werkt voor de jeugdige en de omgeving. “We vertrekken weer als de ambulante hulpverleners of de intramurale setting voldoende toegerust is om de zorg weer volledig over te nemen.”

Laatste plekken scholing GVA

Schrijf je in! In mei kunnen twee nieuwe groepen starten met de scholing Gedeelde Verklarende Analyse (GVA). De scholing neemt twee volle dagen in beslag, is geaccrediteerd en wordt verzorgd door Liesbeth van Hoof en Ulrike Haers.

Lees verder »

‘A million reasons to stay’

Een miljoen redenen om te blijven, die had Naomi (21) jarenlang niet. Ze wist uit een heel diepe, donkere put te klimmen door hard aan zichzelf te werken, onder begeleiding van een paar hulpverleners met wie het klikte en die haar als een ‘normaal persoon’ bleven zien. “Zij werden niet boos als ik een terugval kreeg en mezelf pijn deed. Zij hielpen me.”

Lees verder »