MENU

Liefde, daar kan geen hulpverlening tegenop

‘Kevin’ ontmoette via een dating-app de liefde van zijn leven. Alles wat donker was, werd weer licht. En alles wat stilstond, kwam weer in beweging.

Aanleiding

Behandelingen slaan vaak niet aan, omdat een jeugdige niet gemotiveerd is. En dat komt dan weer vaak door een gebrek aan perspectief. ‘Wat komt er hierna? Wat maakt het voor mij de moeite waard de hulp aan te gaan? Durf ik te geloven dat er iets kan veranderen aan mijn situatie?’ Als daar geen antwoord op is, wordt het lastig. Kevin was zo’n jongere op een open groep in een gesloten instelling die nergens meer zin in had en de hoop op ‘beter’ al was verloren.

Les

Was er misschien iets of iemand om het leven van Kevin de moeite waard te maken, vroegen hulpverleners hem. Kevin vond van niet. Maar daar kwam verandering in dankzij een datingapp voor mensen met een beperking, een tip van een andere jongere op de groep. Na een paar avondjes swipen stuitte Kevin op de liefde van zijn leven. Of dat over tien jaar nog zo is, valt te bezien. Maar zijn ogen stralen, hij heeft iemand om zijn best voor te doen, om zijn ervaringen mee te delen. Of zoals de betrokken begeleider het formuleert: ’Zo’n hormonale opleving, daar kunnen wij niet tegenop hulpverlenen’.

Tip

Soms is het ook gewoon een kwestie van geluk. Maar wat altijd helpt: snappen dat ieder mens gezien, erkend en gewaardeerd wil worden. En daarnaar handelen.

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Maak hier gebruik van!

Laatste plekken scholing GVA

Schrijf je in! In mei kunnen twee nieuwe groepen starten met de scholing Gedeelde Verklarende Analyse (GVA). De scholing neemt twee volle dagen in beslag, is geaccrediteerd en wordt verzorgd door Liesbeth van Hoof en Ulrike Haers.

Lees meer »
Successen

‘A million reasons to stay’

Een miljoen redenen om te blijven, die had Naomi (21) jarenlang niet. Ze wist uit een heel diepe, donkere put te klimmen door hard aan zichzelf te werken, onder begeleiding van een paar hulpverleners met wie het klikte en die haar als een ‘normaal persoon’ bleven zien. “Zij werden niet boos als ik een terugval kreeg en mezelf pijn deed. Zij hielpen me.”

Lees meer »