MENU

Mensen

De mensen van BEN

Netwerk

 

Casus aanmelden

Wil je een casus aanmelden bij BEN? Doe dit via het RET in de jeugdhulpregio:


Ben je van het RET?
Neem contact op met netwerk coördinator Ingrid van Gool, ingrid@in-project.nl

 

Kernteam casuïstiek

Procesversnellers

Netwerkteam

Bij BEN zitten alle perspectieven aan tafel. Het netwerkteam vertaalt de opdracht vanuit het ministerie naar ambities en doelen. Ieder mobiliseert de eigen achterban om te helpen die ambities en doelen te realiseren.

 

Algemeen
 
Gemeenten
 
Regionale Expertteams
 
Ervaringsdeskundigheid
 
Zorgaanbieders
 
Gecertificeerde Instellingen (GI)

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden: ‘Als het écht niet meer anders kan’

Op 2 oktober kreeg de zeventienjarige Milou euthanasie. In de vele jaren die daaraan vooraf gingen, kreeg ze op allerlei plekken en van allerlei mensen hulp die haar niet beter maakte. Dat ze na jaren van ‘alles aanpakken om beter te worden’ helemaal óp was en dit leven niet meer wilde, was voor verreweg de meeste hulpverleners onbespreekbaar. Moeder Mireille Verhoof begrijpt heel goed dat hun drijfveer ligt in behandeling en herstel. “Maar ik zie het wel als mijn missie om erkenning te krijgen voor een stervenswens bij ondraaglijk psychisch lijden. Zodat jonge mensen als Milou gezien en gehoord worden. En dat het hen, als het écht niet meer anders kan, gegund wordt op een waardige, humane en liefdevolle manier afscheid te nemen van hun naasten en het leven.”
BEN ondersteunt deze missie.

Lees verder »

Elkaar terugvinden op De Therapeutische Buitenplaats

Waar autisme het leven overschaduwt, kunnen gezinnen volledig ontwricht raken. Kinderen voelen zich onveilig door de stress die er thuis is en durven niet meer op hun ouders te vertrouwen. Ouders raken uitgeput en weten niet meer hoe ze op elkaar kunnen bouwen om het tij te keren. Op De Therapeutische Buitenplaats kunnen ze elkaar weer terugvinden. Zes ouderparen zijn inmiddels gestart.

Lees verder »