MENU

Schrijf je in voor scholing GVA

In mei kunnen twee nieuwe groepen starten met de scholing Gedeelde Verklarende Analyse (GVA). De scholing neemt twee volle dagen in beslag, is geaccrediteerd en wordt verzorgd door Liesbeth van Hoof en Ulrike Haers.

Data
  • Groep 1: 6 mei en 3 juni 9 – 17u (VOL)
  • Groep 2: 30 mei en 1 aug 9 – 17u (LAATSTE PLAATSEN)
Voor wie?

Wetenschappelijk opgeleide gedragswetenschappers, psychologen en orthopedagogen.

Inhoud

De scholing gaat uit van het model van Molendrift en gaat over:

  • Wanneer maak je een Gedeelde Verklarende Analyse?
  • Hoe zit het model in elkaar en waarop is het gebaseerd?
  • Hoe pas je het toe in de praktijk?
Aanmelden bij Ingrid van Gool

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar ingrid@in-project.nl.
Zet daarin je Naam, Organisatie, Functie en Jeugdhulpregio.

Geef altijd je interesse door, ook als je op deze data niet kunt. We benaderen je dan wanneer we met nieuwe groepen starten.

BEN en de GVA

BEN ondersteunt het implementeren van een gedeelde Verklarende Analyse in de praktijk. De tijd nemen om samen te onderzoeken wat er aan de hand is en wat de beste aanpak is, kan gezinnen en professionals veel tijd, leed en kosten besparen.

BEN doet onderzoek naar de ervaringen met de GVA, experimenteert met een gezamenlijke uitvoering door jeugdhulpprofessionals en gedragswetenschappers en werkt aan een handreiking GVA. In april of mei praten we je hierover bij.

Meer over de Gedeelde Verklarende Analyse lees je elders op deze website.

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Lessen

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden: ‘Als het écht niet meer anders kan’

Op 2 oktober kreeg de zeventienjarige Milou euthanasie. In de vele jaren die daaraan vooraf gingen, kreeg ze op allerlei plekken en van allerlei mensen hulp die haar niet beter maakte. Dat ze na jaren van ‘alles aanpakken om beter te worden’ helemaal óp was en dit leven niet meer wilde, was voor verreweg de meeste hulpverleners onbespreekbaar. Moeder Mireille Verhoof begrijpt heel goed dat hun drijfveer ligt in behandeling en herstel. “Maar ik zie het wel als mijn missie om erkenning te krijgen voor een stervenswens bij ondraaglijk psychisch lijden. Zodat jonge mensen als Milou gezien en gehoord worden. En dat het hen, als het écht niet meer anders kan, gegund wordt op een waardige, humane en liefdevolle manier afscheid te nemen van hun naasten en het leven.”
BEN ondersteunt deze missie.

Lees meer »
Dit werkt!

Elkaar terugvinden op De Therapeutische Buitenplaats

Waar autisme het leven overschaduwt, kunnen gezinnen volledig ontwricht raken. Kinderen voelen zich onveilig door de stress die er thuis is en durven niet meer op hun ouders te vertrouwen. Ouders raken uitgeput en weten niet meer hoe ze op elkaar kunnen bouwen om het tij te keren. Op De Therapeutische Buitenplaats kunnen ze elkaar weer terugvinden. Zes ouderparen zijn inmiddels gestart.

Lees meer »