MENU

Stichting Gilles de la Tourette

“Onze zoon was acht toen hij de diagnose Tourette en ADHD kreeg. Het duurde daarna nog vijf jaar voordat ik de informatie en steun kreeg waar ik naar op zoek was. Ik gun andere ouders, jongeren, maar ook hulpverleners dat ze die veel eerder vinden.” Natalie Zuijdwegt, systeemtherapeut en supervisor in Zeeland, beveelt de website van de stichting Gilles de la Tourette van harte aan. Ze werkt zelf als vrijwilliger voor deze stichting.

De juiste hulp en lotgenotencontact

“Via de stichting Gilles de la Tourette ben ik aan de slag gegaan om de bekendheid en kennis te vergroten en organiseer lotgenoten contact- avonden in Zeeland. Het doel is; meer aandacht voor Tourette zodat het eerder wordt herkend en mensen de juiste hulp krijgen. Verder zet de stichting zich in voor lotgenotencontact en het bevorderen van onderzoek naar Tourette.”

Aanmelden voor landelijk Tourette Netwerk

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste behandelaren om toe te voegen aan het landelijke Tourette Netwerk. Dit is een lijst met behandelaren die affiniteit en ervaring hebben met het behandelen van mensen met Tourette. Mocht jij zelf, of iemand die je kent, hier interesse in hebben, stuur een mailtje naar netwerk@tourette.nl!

Veel dank!
Natalie

Vergroot deze infographic

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Lessen

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden: ‘Als het écht niet meer anders kan’

Op 2 oktober kreeg de zeventienjarige Milou euthanasie. In de vele jaren die daaraan vooraf gingen, kreeg ze op allerlei plekken en van allerlei mensen hulp die haar niet beter maakte. Dat ze na jaren van ‘alles aanpakken om beter te worden’ helemaal óp was en dit leven niet meer wilde, was voor verreweg de meeste hulpverleners onbespreekbaar. Moeder Mireille Verhoof begrijpt heel goed dat hun drijfveer ligt in behandeling en herstel. “Maar ik zie het wel als mijn missie om erkenning te krijgen voor een stervenswens bij ondraaglijk psychisch lijden. Zodat jonge mensen als Milou gezien en gehoord worden. En dat het hen, als het écht niet meer anders kan, gegund wordt op een waardige, humane en liefdevolle manier afscheid te nemen van hun naasten en het leven.”
BEN ondersteunt deze missie.

Lees meer »
Dit werkt!

Elkaar terugvinden op De Therapeutische Buitenplaats

Waar autisme het leven overschaduwt, kunnen gezinnen volledig ontwricht raken. Kinderen voelen zich onveilig door de stress die er thuis is en durven niet meer op hun ouders te vertrouwen. Ouders raken uitgeput en weten niet meer hoe ze op elkaar kunnen bouwen om het tij te keren. Op De Therapeutische Buitenplaats kunnen ze elkaar weer terugvinden. Zes ouderparen zijn inmiddels gestart.

Lees meer »