Wachtkracht ARFID helpt tot de behandeling kan starten

Wachten is nooit plezierig. Wachtkracht voor ARFID helpt jongeren met een eetstoornis en hun ouders en verzorgers de periode tot de behandeling start te overbruggen. Met de tips en adviezen in de video kunnen jongeren en ouders zichzelf en hun gezin weer wat sterker te maken. Wachtkracht voor ARFID is een initiatief van K-EET. ARFID staat voor Avoidant Restrictive Food Intake Disorder. Vertaald: vermijdende Restrictieve Voedselinname Stoornis.

De tips zijn gebaseerd op ervaringen van ouders met kinderen met ARFID en ervaringsdeskundige jongeren. En sluiten aan op de behandeladviezen van GGZ- en andere zorginstellingen. Een logopedist kan bijvoorbeeld helpen het mondgevoel bij eten weer iets prettiger te maken. Sondevoeding is niets om je voor te schamen en kan helpen iets meer op krachten te komen, waardoor een jongere wat meer energie heeft en de mogelijkheid ontstaat om weer iets samen met het gezin of de ouders te beleven. Een diëtist kan helpen een voedingsschema te maken met producten die niet op weerstand stuiten. En de jongeren zijn er eensgezind over: ouders die je helpen om je eetstoornis te overwinnen door er steeds voor je zijn en duidelijke regels te volgen worden zeer gewaardeerd.

Bekijk de video: Wachtkracht voor ARFID – YouTube

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Maak hier gebruik van!

Handreiking gebruik GVA

Wanneer en hoe willen we de GVA inzetten in Brabant en Zeeland? Dat was de startvraag voor de Handreiking GVA. Het document geeft organisaties en professionals handvatten om deze vragen te beantwoorden, met oog voor de meerwaarde van het inzetten van GVA én de haalbaarheid voor de
hulpverleners en de betrokken gezinnen in de praktijk.

Lees meer »
Successen

‘A million reasons to stay’

Een miljoen redenen om te blijven, die had Naomi (21) jarenlang niet. Ze wist uit een heel diepe, donkere put te klimmen door hard aan zichzelf te werken, onder begeleiding van een paar hulpverleners met wie het klikte en die haar als een ‘normaal persoon’ bleven zien. “Zij werden niet boos als ik een terugval kreeg en mezelf pijn deed. Zij hielpen me.”

Lees meer »