Wachtkracht ARFID helpt tot de behandeling kan starten

Wachten is nooit plezierig. Wachtkracht voor ARFID helpt jongeren met een eetstoornis en hun ouders en verzorgers de periode tot de behandeling start te overbruggen. Met de tips en adviezen in de video kunnen jongeren en ouders zichzelf en hun gezin weer wat sterker te maken. Wachtkracht voor ARFID is een initiatief van K-EET. ARFID staat voor Avoidant Restrictive Food Intake Disorder. Vertaald: vermijdende Restrictieve Voedselinname Stoornis.

De tips zijn gebaseerd op ervaringen van ouders met kinderen met ARFID en ervaringsdeskundige jongeren. En sluiten aan op de behandeladviezen van GGZ- en andere zorginstellingen. Een logopedist kan bijvoorbeeld helpen het mondgevoel bij eten weer iets prettiger te maken. Sondevoeding is niets om je voor te schamen en kan helpen iets meer op krachten te komen, waardoor een jongere wat meer energie heeft en de mogelijkheid ontstaat om weer iets samen met het gezin of de ouders te beleven. Een diëtist kan helpen een voedingsschema te maken met producten die niet op weerstand stuiten. En de jongeren zijn er eensgezind over: ouders die je helpen om je eetstoornis te overwinnen door er steeds voor je zijn en duidelijke regels te volgen worden zeer gewaardeerd.

Bekijk de video: Wachtkracht voor ARFID – YouTube

Delen is fijn!
BEN Inschakelen
RET & BEN
Leren en ontwikkelen
Goede voorbeelden!
Moreel beraad aanvragen
Leersessie aanvragen

Meer berichten van BEN

Ter info

Innoveren klinkt vernieuwend, implementeren IS vernieuwend

‘Als je onderzoekt hoe je bewezen effectieve interventies echt goed kunt uitvoeren en dat in de praktijk ondersteunt, is dát een enorme innovatie. Want dat doen we nooit’. SAR-raadsleden Leonieke Boendermaker en Eva Mulder gaan in gesprek met journalist Malou van Hintum over de vraag hoe hulpverleners wetenschappelijke inzichten succesvol kunnen toepassen in de praktijk.

Lees meer »
Maak hier gebruik van!

Meld je aan voor scholing GVA

In 2025 starten weer nieuwe groepen met de scholing voor de Gedeelde Verklarende Analyse. Hiervoor hebben we eerst de gedragswetenschappers uitgenodigd die op de wachtlijst stonden. Voor een aantal groepen die starten in februari, maart en april kun je je nog aanmelden.

Lees meer »
Lessen

Wat kunnen we leren van JA-zegger Centrum2020?

Sinds de oprichting van de Bovenregionale Expertisenetwerken Jeugd weten we dat kwetsbare jeugdigen en gezinnen tussen wal en schip vallen, doordat ze in geen enkel hokje passen. Gelukkig kan BEN Brabant Zeeland bouwen op een paar kleine zorgaanbieders die bijna altijd ja zeggen, ook tegen jongeren die zichzelf iets aandoen, zeer agressief kunnen worden of een misdrijf hebben gepleegd. Bij Centrum2020 draait alles om nabijheid, dat helpt.

Lees meer »